האזרחית נאדיה כמאל עיאש נהרגה הבוקר, יום שני, כתוצאה מתקיפה שביצעו כוחות הכיבוש הישראליים על אזור מגורים בעיירה אל-זוואידה שבמרכז רצועת עזה. מקורות רפואיים בבית החולים שהידי אל-אקצא אישרו את הגעת גופתה של ההרוגה לאחר פגיעה ישירה באזור הסמוך לביתה, במסגרת המשך הפעולות הצבאיות המכוונות נגד ריכוזי אוכלוסייה ברצועה.
בהקשר קשור, משרד הבריאות הפלסטיני חשף עדכון חדש למניין הקורבנות של התוקפנות המתמשכת מאז השבעה באוקטובר 2023, כאשר מספר ההרוגים עלה ל-72,996, ומספר הפצועים המתועדים הגיע לכ-173,246, בתוך תנאים בריאותיים והומניטריים מורכבים ביותר שבהם חיים תושבי הרצועה הנצורה.
בגזרה הצפונית, דיווחו מקורות בשטח על הסלמה ישראלית שפגעה בדרום לבנון, שכללה תקיפת רחפן על רכב בעיירה כפרתבנית, והפגזה ארטילרית שפגעה בנבטיה אל-פוקא ובסביבת העיירה אל-חיאם. בינתיים, בלטו עמדות פוליטיות נוקשות, כאשר ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו הודיע לנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ על סירובה של ישראל לסגת מלבנון, במקביל להצהרות של השר איתמר בן גביר שבהן הדגיש כי תל אביב אינה מחויבת לשום הבנות בינלאומיות עם איראן.
בשטח, המשיכו פלגי ההתנגדות להתמודד עם המהלכים הישראליים, כאשר חיזבאללה הודיע על תקיפת ריכוזי חיילי הכיבוש באזורי מג'דל זון, מחנה אל-חיאם, טיר חרפא, וראס אל-ביאדה, בזמן שנצפתה חזרה מוגבלת של חלק מהעקורים הלבנונים לכפרים שמדרום לליטני למרות האזהרות הרשמיות מפני חומרת המצב הביטחוני.
בנימין נתניהו הודיע לדונלד טראמפ כי ישראל אינה מתכוונת לסגת מלבנון ולא תציית להסכם שיכפה זאת.





شارك برأيك
פלסטינית נהרגה בפשיטה על אל-זוואידה ומספר ההרוגים עולה על 72 אלף