الخميس 01 أغسطس 2024 10:27 صباحًا - بتوقيت القدس

ירדן ומצרים טוענות שישראל אחראית להסלמה המסוכנת המתרחשת באזור

שר החוץ הירדני איימן ספדי ומקבילו המצרי בדר עבד אל עתי הטילו את ישראל אחראית להסלמה המסוכנת לה הוא עדה לאזור כתוצאה מהתוקפנות הישראלית ברצועת עזה, הפרות של החוק הבינלאומי ושיטות לא חוקיות בגדה המערבית וחיסולים פוליטיים. , והם קראו למועצת הביטחון של האו"ם לקבל החלטה מחייבת שנכפתה על ישראל להפסיק את תוקפנותה נגד עזה והפרותיה המתמשכות של החוק הבינלאומי.


במהלך שיחת טלפון הדגישו שני השרים את הצורך לעבוד על רגיעה כדי למנוע מהאזור מלגלוש לסכסוך אזורי מקיף שיערער את היציבות במזרח התיכון, במיוחד לאחר ההסלמה הישראלית לאחרונה התנקשויות.


הם הדגישו כי הצעד הראשון לרגיעה הוא לעצור את התוקפנות נגד עזה ולסיים את הטרגדיה האנושית שהיא גרמה, ואישרו את גינוים להפרות הישראליות החמורות של המשפט הבינלאומי והמשפט ההומניטארי הבינלאומי והפרותיה של ריבונות המדינה.


שני השרים אישרו מחדש את ההכרח לסיים את הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטיניים באופן שיטפל בשורשי הסכסוך באזור, השבת העם הפלסטיני לזכויותיו הלגיטימיות ותגלם את מדינתו העצמאית והריבונית בנוסח יוני. 4, 1967, עם מזרח ירושלים כבירתה, על בסיס פתרון שתי המדינות, כדרך היחידה להשיג ביטחון ויציבות באזור.


دلالات

شارك برأيك

ירדן ומצרים טוענות שישראל אחראית להסלמה המסוכנת המתרחשת באזור

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.