الثّلاثاء 21 مايو 2024 12:26 مساءً - بتوقيت القدس

Action Aid דורש להפסיק את הפגיעה בבית החולים אל עודה ברצועת עזה

ActionAid International קראה למנהיגי העולם להתערב בדחיפות במצב הקריטי העומד בפני בית החולים אל עודה במחנה ג'בליה ברצועת עזה.


היא הסבירה בהצהרה שפרסמה ביום שלישי כי בית החולים נמצא כעת במצור של צבא הכיבוש הישראלי, שכן המצור מנע את הגישה אליו או היציאה ממנו, וכן צמצם את יכולתו לספק שירותים רפואיים בסיסיים בצפון עזה.


מ"מ מנהל בית החולים אל עודה, ד"ר מוחמד סלחה, אמר כי בית החולים נמצא שוב במצור על ידי צבא הכיבוש, כשבקרבתו ירי והפגזות, ואמבולנסים אינם מצליחים לצאת מבית החולים והפצועים אינם יכולים להגיע אליו. שנחשב לבית החולים היחיד בצפון עזה שהוא עדיין מספק שירותי יולדות ואורתופדיה.


בדצמבר האחרון היה נתון בית החולים למצור שנמשך 18 ימים, במהלכו נהרגו שלושה צוותים רפואיים בבית החולים מירי צלפי כיבוש, וכושר בית החולים נפגע קשות עקב הפצצת קומות הדיור.

دلالات

شارك برأيك

Action Aid דורש להפסיק את הפגיעה בבית החולים אל עודה ברצועת עזה

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.