Tue 07 Jul 2026 3:31 pm - Jerusalem Time

8 פלסטינים נפצעו בתקיפת מתנחלים במסאפר יטא וירי צפונית לירושלים

אזור מסאפר יטא, הממוקם דרומית לעיר חברון, הותקף באלימות על ידי מתנחלים קיצוניים ביום שלישי, וכתוצאה מכך נפצעו שמונה אזרחים פלסטינים. מקורות רפואיים דיווחו כי הפצועים סבלו משברים וחבלות שונות כתוצאה ממכות קשות ותקיפות פיזיות ישירות שספגו במהלך ההתקפה הפתאומית.

הסהר האדום הפלסטיני אישר כי צוותי האמבולנס שלו מיהרו למקום האירוע והעניקו עזרה ראשונה לפצועים לפני העברתם לבתי חולים סמוכים לקבלת טיפול רפואי הכרחי. המקורות הבהירו כי רשימת הקורבנות כללה ילדים, נערה וצעירים, מה שמשקף את האופי האקראי והאכזרי של הפגיעה באזרחים חסרי הגנה על אדמתם.

תקיפות אלו מגיעות כחלק מסדרת התקפות שיטתיות שמבצעים מתנחלים תחת הגנה ישירה של כוחות צבא הכיבוש הישראלי באזורי החיכוך. הסלמה זו בשטח נועדה להצר את צעדיהם של היישובים הפלסטיניים הפרימיטיביים במסאפר יטא, ולהרוס את רכושם ומקורות פרנסתם כדי לדחוף אותם לעקירה כפויה מאדמותיהם ההיסטוריות.

בהקשר קשור להפרות בשטח, צעיר פלסטיני נפצע מירי כוחות הכיבוש לפנות בוקר ביום שלישי באזור הצפוני של ירושלים הכבושה. מקורות מקומיים מסרו כי חיילי הכיבוש פתחו באש לעבר הצעיר בעת שניסה להגיע למקום עבודתו בתוך השטחים שנכבשו בשנת 1948, מה שהוביל לפציעתו והעברתו לקבלת טיפול רפואי.

ערי וכפרי הגדה המערבית הכבושה עדים למצב של מתיחות גוברת על רקע התפשטות מתנחלים חמושים ברחובות הראשיים ופגיעתם בכלי רכב ובבתים פלסטיניים. התקפות אלו מתרחשות במקביל למדיניות ההתפשטות ההתנחלותית שמנהיגה ממשלת ישראל, המגבירה את סבלם היומיומי של התושבים הפלסטינים ומפריעה לתנועתם בין הערים.

התקיפה כוונה ישירות לקבוצת צעירים, ילדים ונערה באזור.

Tags

Share your opinion

8 פלסטינים נפצעו בתקיפת מתנחלים במסאפר יטא וירי צפונית לירושלים

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.