الخميس 13 يوليو 2023 8:26 صباحًا - بتوقيت القدس

"ישראל" נוטה להעניש את "אמנסטי אינטרנשיונל" בגלל עמדותיה

ביום חמישי בבוקר דיווח העיתון העברי "הארץ" כי רשות המסים הישראלית הודיעה לאמנסטי אינטרנשיונל כי היא שוקלת לשלול ממנה הטבות מס בשל החלת חוק ה"חרם".


לפי העיתון העברי, ממשלת ישראל מבקשת להטיל על סניף הארגון בישראל אחריות לקריאות שפתח הארגון הבינלאומי להחרים את מוצרי ההתנחלויות ולהטיל אמברגו על נשק ישראלי.


העיתון ציין כי הדבר בא במסגרת מאבק שמוביל שר האוצר הנוכחי, בצלאל סמוטריץ', נגד אמנסטי אינטרנשיונל במשך 7 שנים, בשל קריאות שלה לחרם כלכלי, תרבותי או אקדמי על ההתנחלויות או על ישראל.


בלשכתו של סמוטריץ' סירבו להגיב אם הוא היה מעורב במבצע הנוכחי.


חוק החרם, שהתקבל בכנסת בשנת 2011, מאפשר לשר האוצר, בהתייעצות עם שר המשפטים, להטיל שורה של מגבלות על כל עמותה או מוסד שקראו להחרים את ההתנחלויות או את ישראל, תוך שיללת כאלה  הטבות מס, למנוע מהם להשתתף במכרזים ממשלתיים כלשהם, או למנוע מהם לקבל כספים ותמיכה ממוסדות ציבוריים כלשהם.


دلالات

شارك برأيك

"ישראל" נוטה להעניש את "אמנסטי אינטרנשיונל" בגלל עמדותיה

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.