السّبت 09 أغسطس 2025 9:11 صباحًا - بتوقيت القدس

מדיה עברית: מנהיגי הגופים הביטחוניים "הישראלים" דוחים את תוכנית כיבוש ע

העיתון ידיעות אחרונות ציין כי כל מנהיגי הגופים הביטחוניים בממשלת הכיבוש נפגשו לאחרונה ודחו את תוכניתו של ראש ממשלת הכיבוש בנימין נתניהו לכבוש את רצועת עזה לחלוטין. דחייה זו התרחשה במהלך ישיבת הקבינט המצומצם, כאשר המנהיגים הביעו את חששותיהם מההשלכות הפוטנציאליות של תוכנית זו.

לפי העיתון, מנהיגי צה"ל ושירות הביטחון הכללי "שב"כ" והמוסד הזהירו כי ביצוע תוכנית הכיבוש עלול להוביל לאובדן חיים גדול, מה שעשוי להכניס את תל אביב לעימות ממושך בתוך רצועת עזה. הם גם ציינו כי אין אסטרטגיה ברורה ליציאה מהסכסוך הזה.

ההבדלים בתוך הקבינט המצומצם מראים על פער הולך ומתרקם בין ההנהגה הפוליטית לביטחונית של הכיבוש בנוגע למטרות המלחמה בעזה ואמצעי השגתם. שונות זו בדעות משקפת מצב של חוסר ודאות כיצד להתמודד עם המצב המדרדר ברצועה.

דחייה זו מתרחשת בזמן רגיש, כאשר הלחצים על ממשלת הכיבוש גוברים לקבל החלטות נחרצות בנוגע להתמודדות עם חמאס. בעוד נתניהו מנסה להציג את עצמו כמנהיג חזק, נראה כי מנהיגי הגופים הביטחוניים מעדיפים לנקוט בגישה זהירה יותר.

התפתחויות אלו מצביעות על כך שהכיבוש מתמודד עם אתגרים מורכבים בעזה, כאשר כל החלטה להחרפה עלולה להוביל להשלכות חמורות על הביטחון הישראלי ועל האזרחים הפלסטינים ברצועה.

دلالات

شارك برأيك

מדיה עברית: מנהיגי הגופים הביטחוניים "הישראלים" דוחים את תוכנית כיבוש ע

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.