Thu 15 Jun 2023 12:18 pm - Jerusalem Time

מועצת איפתאא העליונה אוסרת על השתתפות בבחירות לעיריית הכיבוש בירושלים

המועצה העליונה של פאתווה בפלסטין אישרה את הפתווה שהונפקה על ידיה ביחס לאיסור השתתפות או מועמדות בבחירות עיריית הכיבוש בירושלים, והצדיקה זאת כהפרה ברורה ומפורשת של השריעה והקונצנזוס הלאומי שדוחה את ההשתתפות הזו, כעירייה היא הזרוע הראשונה של רשויות הכיבוש ביישום מיזמי התיישבות וייהוד בעיר, וצמצום דרכי מגורים ודיור לאזרחים.


במהלך ישיבתה היום, יום חמישי, בראשות המופתי הגדול של ירושלים והשטחים הפלסטיניים, יו"ר מועצת הפתווה העליונה, השייח' מוחמד חוסיין, הזהירה המועצה מפני תוכניות ישראל להגיש הצעת חוק לחלוקה זמנית ומרחבית של אל- מסגד אקצה, לפיו יוקצה אזור מסגד אל-קיבלי למוסלמים, והשטח המתחיל מחצר כיפת הסלע ועד הקיר הצפוני מבין כיכרות אל-אקצא ליהודים, והוא מהווה כ-70 % מהשטח שלו.


לדבריו, ניסיונות שלטונות הכיבוש ליישם את הצעד הזה יגרמו לכעס עצום ויגררו את האזור כולו למלחמת דת שלא ניתן לצפות את תוצאותיה, הקוראת לכל מי שיכול להגיע לעיר הכבושה ירושלים ואל-הקדוש ברוך הוא. מסגד אקצא לנסוע אליהם על מנת לעמוד מול תוכניות רשויות הכיבוש הישראלי התוקפני.


המועצה הוסיפה כי הפרויקטים והפלישות הללו אינם אלא המשך של סדרת ייהוד המיועדת לירושלים ולמסגדה המבורך, ליצירת מציאות חדשה בשטח, והדגישה את דחיית ההפרות המתוכננות והמתוכננות הללו מצד רשויות הכיבוש ומשטרתן. , וכי מסגד אל-אקצא המבורך היה, הוא ויישאר אסלאמי.


המועצה הזהירה מפני מדיניות ההסלמה של ההגבלות על אסירים פלסטינים, ומפני הרציחות המתרחשות בתוך הקהילה הפלסטינית בקרב פלסטיני-48 .

Tags

Share your opinion

מועצת איפתאא העליונה אוסרת על השתתפות בבחירות לעיריית הכיבוש בירושלים

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.