Fri 10 Jul 2026 2:40 pm - Jerusalem Time

הכיבוש טוען לחיסול בכיר חמאס יחיא חמדאן בתקיפה אווירית בעזה

מקורות רשמיים בצבא הכיבוש הישראלי דיווחו היום, יום שישי, על ביצוע מבצע חיסול שכוון ליחיא סעיד חמדאן, אותו תיארו כאחד מהבכירים הצבאיים הבולטים בתנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) ברצועת עזה. ההודעה הצבאית הבהירה כי המבצע בוצע באמצעות תקיפה אווירית מדויקת שבוצעה על ידי מטוסי קרב לאחר מעקב מודיעיני אינטנסיבי.

המקורות ציינו כי התקיפה בוצעה בתיאום משותף בין שירות הביטחון הכללי (שב"כ) לבין אגף המודיעין הצבאי, בטענה שחמדאן מילא תפקיד מרכזי בתכנון ובפיקוח על פעולות שטח המכוונות נגד תנועות כוחות הכיבוש בתוך הרצועה, מה שהפך אותו ליעד נרדף בתקופה האחרונה.

מנגד, שוררת שתיקה בקרב הגורמים הרשמיים של תנועת חמאס וזרועה הצבאית, גדודי עז א-דין אל-קסאם, כאשר לא פורסמה כל תגובה המאשרת או מכחישה את נכונות טענות הכיבוש בנוגע לגורלו של המנהיג חמדאן, בזמן שמל"טים ומטוסי קרב ממשיכים לטוס באופן אינטנסיבי מעל האזורים הממוקדים.

מבצע ההתנקשות הגיע על בסיס מידע מודיעיני מדויק שסופק על ידי שירות הביטחון הכללי (שב"כ) ואגף המודיעין הצבאי.

Tags

Share your opinion

הכיבוש טוען לחיסול בכיר חמאס יחיא חמדאן בתקיפה אווירית בעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.