Sat 22 Mar 2025 9:08 pm - Jerusalem Time

מנהיג האופוזיציה בישראל: ממשלת נתניהו מנסה לגרור את המדינה למלחמת אזרחים

יו"ר האופוזיציה הישראלית יאיר לפיד צוטט ב"טיימס אוף ישראל" ביום שבת כאומר כי ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה "לגרור את המדינה למלחמת אזרחים".


במהלך מחאה בתל אביב איים לפיד לפתוח בשביתה כללית אם ממשלת נתניהו לא תציית להחלטת בית המשפט העליון להקפיא את פיטוריו של ראש השב"כ רונן בר.


"אם ממשלת 7 באוקטובר תחליט שלא לציית לפסיקת בית המשפט, היא תהפוך לממשלה מחוץ לחוק", אמר לפיד לכמה אלפי מפגינים בתל אביב. הוא הוסיף: "אם זה יקרה, המדינה כולה חייבת להיעצר... צריך לפגוע בכלכלה, צריך לפגוע בפרלמנט, לפגוע בבתי המשפט, לפגוע ברשויות, לא רק באוניברסיטאות, אלא גם בבתי הספר".


"נילחם על המולדת, ולא נאפשר להם להרוס אותה", אמר לפיד. הם משתמשים במילה 'אחדות' כדי להשתיק אותנו. זה לא יעבוד. שתיקה מול ממשלה הרסנית אינה אחדות.


ה"טיימס אוף ישראל" דיווח בשבת כי אלפים השתתפו בהפגנות שבועיות בתל אביב נגד ממשלת נתניהו, עלייה משמעותית בהשוואה לשבועות קודמים.


היא הוסיפה כי המפגינים קראו קריאות נגד נתניהו, והניפו דגלי מפלגות ישראל והשמאל הוצגו על מסך ענק.


הגידול בקהל הגיע על רקע מאמצי נתניהו לפטר את בר והיועץ המשפטי לממשלה גלי בהרב-מיארה.

Tags

Share your opinion

מנהיג האופוזיציה בישראל: ממשלת נתניהו מנסה לגרור את המדינה למלחמת אזרחים

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.