Sat 09 Dec 2023 10:42 pm - Jerusalem Time

הפגנות מאסיביות בתל אביב לדרישת שחרור מהיר של עצורים

עשרות אלפים הפגינו במוצאי שבת בתל אביב בדרישה מממשלת ישראל לסיים עסקה עם תנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) להשבת ילדיהם העצורים ברצועת עזה.


דוברת משפחות האסירים אמרה, בנאום במהלך ההפגנה, "אנחנו שומעים את קולות המלחמה המיותרים ורואים בזבוז זמן".


דובר אחר קרא גם לממשלת בנימין נתניהו להחזיר את בנינו בחיים כפי שהחזירה אחרים. בינתיים, אביו של אחד האסירים הרים שעון חול במהלך ההפגנה כדי להזהיר את הממשלה שהזמן אוזל.


ישראלים מפגינים כמעט מדי יום כדי לדרוש מהממשלה לשחרר אסירים.


בצבא הישראלי אומרים כי חמאס מחזיק בעזה 239 ישראלים, צבאיים ואזרחיים, מאז ה-7 באוקטובר האחרון, כאשר גדודי אל-קסאם, הזרוע הצבאית של תנועת חמאס, הסתערו על יישובים ישראלים ואתרים צבאיים סביב רצועת עזה.


חמאס מצדו אומר שהוא רוצה להחליף אסירים ישראלים באסירים בבתי הכלא הישראליים, הפסקת אש בעזה והכנסת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה.


לפי מקורות פלסטינים, ישראל עוצרת בבתי הכלא שלה יותר מ-7,000 פלסטינים, כולל נשים, ילדים וחולים.

Tags

Share your opinion

הפגנות מאסיביות בתל אביב לדרישת שחרור מהיר של עצורים

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.