السّبت 05 أكتوبر 2024 7:18 مساءً - بتوقيت القدس

יוניסף הודיעה על מותם של 100 ילדים בלבנון

קרן הילדים של האו"ם (UNICEF) הודיעה כי לפחות 100 ילדים נרצחו בלבנון תוך 11 ימים, בעוד ש-690 נוספים נפצעו במהלך ששת השבועות האחרונים, כתוצאה מהתוקפנות הישראלית נגד המדינה.


הארגון אמר בפלטפורמת X, "על פי דיווחים, לפחות 100 ילדים נהרגו בלבנון ב-11 ימים, ויותר מ-690 ילדים נפצעו בששת השבועות האחרונים".


היא הוסיפה כי יוניסף, יחד עם שותפיו, מספקים ציוד רפואי חירום ושירותים בסיסיים בלבנון.


מאז ה-23 בספטמבר האחרון, הרחיבה ישראל את היקף רצח העם שהיא מבצעת בעזה מאז ה-7 באוקטובר 2023, כך שתכלול את רוב אזורי לבנון, כולל הבירה ביירות, באמצעות התקפות אוויריות של אלימות ועוצמה חסרת תקדים פלישה קרקעית לדרום שלו, פוגעת באזהרות הבינלאומיות של החומה והחלטות האו"ם.


פשיטות אלה, עד סוף יום שישי, הביאו ל-1,181 אנוסים ו-3,318 פצועים, כולל מספר רב של נשים וילדים, ולמעלה מ-1,200,000 עקורים, לפי המעקב של אנטוליה אחר הנתונים הרשמיים של לבנון.


מנגד, חיזבאללה מגיב לתוקפנות בשיגור טילים, מל"טים ופגזי ארטילריה המכוונים לאתרים צבאיים ולהתנחלויות ברחבי ישראל.

دلالات

شارك برأيك

יוניסף הודיעה על מותם של 100 ילדים בלבנון

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.