Sat 28 Oct 2023 3:16 pm - Jerusalem Time

מתנחלים תוקפים את קוטפי הזיתים בגדה המערבית

מתנחלים קיצוניים תקפו היום, שבת, קוטפי זיתים באזורים שונים בגדה המערבית, בסצנה שחוזרת על עצמה מדי עונה, אך בתקופה זו במיוחד עדים לשורה של התקפות אכזריות נגד אזרחים לאור ההתפתחויות הרצופות של התוקפנות הישראלית נגד רצועת עזה והגדה המערבית.


בסלפית תקפו היום, שבת, מתנחלים מההתנחלות "בדואל" בכדורים חיים אזרחים וחקלאים בעיירה כפר אל-דיכ ממערב לסלפית ומנעו מהם להגיע לאדמותיהם למסיק זיתים.


מקורות מקומיים דיווחו כי המתנחלים אילצו את כל החקלאים באזור המערבי של העיירה לעזוב את אדמותיהם, על רקע תחמושת חיה כבדה ותחת חסות צבא הכיבוש הישראלי.


עשרות מתנחלים מהמושבה "רפא" תקפו את קוטפי הזיתים בדראסטיה ובחריס, ואילצו אותם לעזוב את אדמותיהם באיומי אקדח, תוך הגנה על חיילי הכיבוש.


בחברון תקפו מתנחלים חמושים את קוטפי הזיתים באזור שע'ב אל-בוטם במסאפר יטא שבדרום, בזמן שהם מסיקים זיתים באדמותיהם.


מתנחלים עצרו גם כבשים של אזרחים באזור אלדראג' בבדיה, מזרחית ליטא, ומנעו מרועים לקבל אותם.


עשרות מתנחלים עקרו 10 עצי זית רב-שנתיים, בליווי צבא הכיבוש בקוסרה, למרות שהאזור בו קטפו החקלאים זיתים נמצא בשטח B, ואינו מצריך תיאום.


ברמאללה פשטו מתנחלים על אזור "אל-שורפה" בכפר דיר ג'ריר, מזרחית לרמאללה, וגנבו באיומי אקדח ציוד מיוחד לקטיף זיתים השייך לאזרח ג'אד סמיח.


בטול-כרם עשרות מתנחלים תקפו אזרחים בזמן שהם מסיקים זיתים באזור אל-קוריין, ליד ח'רבת אל-חמאם.

Tags

Share your opinion

מתנחלים תוקפים את קוטפי הזיתים בגדה המערבית

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.