Wed 26 Apr 2023 12:44 pm - Jerusalem Time

"סטטיסטיקה": הירידה בערך הגירעון המסחרי ב-41% במהלך פברואר האחרון

סקר של הארגון הסטטיסטי המרכזי, שתוצאותיו הופצו היום, רביעי, העלה ירידה בערך הגירעון במאזן המסחרי, המייצג את ההפרש בין היצוא ליבוא, ב-41% במהלך פברואר האחרון, לעומת בחודש הקודם, בעוד שהוא גדל ב-7% בהשוואה לפברואר בשנת 2022, הגירעון הסתכם ב-497.2 מיליון דולר.


מה"סטטיסטיקה" נמסר כי היצוא רשם במהלך החודש הנצפה ירידה של 11% לעומת החודש הקודם, בעוד שהוא גדל ב-10% בהשוואה לחודש המקביל ב-2022, בשווי של 136.2 מיליון דולר.

הוא ציין כי היצוא לישראל ירד במהלך חודש פברואר ב-10% לעומת החודש הקודם, והיצוא לישראל היווה 87% מסך ערך היצוא לחודש פברואר 2023. היצוא לשאר המדינות גם העולם ירד ב-18% בהשוואה לחודש הקודם.


היבוא ירד ב-14% לעומת ינואר, בעוד שהוא גדל ב-7% לעומת פברואר 2022, בשווי של 633.4 מיליון דולר.


היבוא מישראל ירד בפברואר האחרון ב-13% לעומת החודש הקודם, והיבוא מישראל היווה 60% מסך ערך היבוא לפברואר 2023. גם היבוא משאר העולם ירד ב-15%.

Tags

Share your opinion

"סטטיסטיקה": הירידה בערך הגירעון המסחרי ב-41% במהלך פברואר האחרון

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.