Tue 28 Mar 2023 5:18 am - Jerusalem Time

משא ומתן צפוי.. כנסת ישראל מעבירה את התקציב הכללי לאור המשך המחאה

מליאת כנסת ישראל העבירה ביום שלישי עם שחר את הצעת חוק התקציב לשנים 2023-2024 בקריאה ראשונה, לאחר שהוגשה על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' .


זאת לאור ההפגנות המתמשכות שנמשכו לאחר חצות נגד "הרפורמות השיפוטיות" שהובילה ממשלתו של בנימין נתניהו .


משטרת ישראל בתל אביב ובירושלים פיזרה עצרות של תומכים ומתנגדי ממשלת נתניהו, ועצרה 23 ישראלים לפני ששחררה אותם מאוחר יותר.


אתמול, ערב שני, הודיע נתניהו על הקפאה זמנית של הרפורמות שממשלתו מבקשת להעביר בכנסת, במהלך מושב הקיץ האחרון, ובלבד שנעשה עבודה להעברתן במושב החורף לאחר חודשים.


נתניהו קרא לפתוח בדיאלוג עם כל הצדדים על מנת להגיע לפתרון שימנע מעם ישראל להיקרע מבפנים, אמר.


נשיא ישראל, יצחק הרצוג, בירך על הקריאה לדיאלוג, ונתניהו התקשר, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד וראש המחנה הלאומי בני גנץ , אשר בירכו על הקריאה לדיאלוג.


הרצוג קרא לכולם להתחיל תהליך של משא ומתן רחב על "המהפכה המשפטית", כפי שכינה אותה, הקורא להקמת צוותי משא ומתן, שאושר על ידי גנץ, שהכריז על צוות של 3 חברי כנסת ממפלגתו שייצגו. אוֹתוֹ.


גנץ שוחח עם נתניהו בטלפון ובירך על המהלך וקרא לו להשאיר את יואב גלנט כשר הצבא לאחר פיטוריו, כי צעד זה הכרחי כדי לשמור על השקט והביטחון הלאומי הישראלי.


ראשי מפלגות אופוזיציה אחרות, כמו יו"ר העבודה מרב מיכאלי ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, האשימו את נתניהו בהתחמקות וכי אין בכוונתו להפסיק את החקיקה השיפוטית הללו, ומנסה לקנות זמן כדי להרגיע את הציבור הישראלי, שלקח לרחובות בגנות צעדיו.

Tags

Share your opinion

משא ומתן צפוי.. כנסת ישראל מעבירה את התקציב הכללי לאור המשך המחאה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.