מחוז רמאללה ואל-בירה היה עד היום, שבת, לסדרת פלישות נרחבות שבוצעו על ידי כוחות הכיבוש הישראליים, כאשר הפעולות הצבאיות פגעו בכפרים דיר ג'ריר וא-טייבה ובעיירות סילוואד ואל-מזרעה א-שרקיה. הפשיטות התרחבו גם לכפר אל-מזרעה אל-גרביה מצפון-מערב למחוז, בצל צעדי אבטחה הדוקים שהטיל צבא הכיבוש באזור.
בכפר אל-מוע'ייר, דיווחו מקורות מהשטח על פגיעה במספר אזרחים ממקרי חנק חמורים כתוצאה מירי כוחות הכיבוש מטח של רימוני גז רעיל וגז מדמיע במהלך העימותים. הכוחות גם עצרו אזרח במחסום צבאי בכניסה המערבית לכפר והכו אותו באכזריות, בנוסף למעצר ילד לפני ששוחררו מאוחר יותר.
התקיפות לא הוגבלו למחוז רמאללה, אלא התרחבו לעיר שכם, שם עצרו כוחות הכיבוש צעיר לאחר שצרו על בית ברחוב אל-קודס הסמוך למחנה בלאטה. בהקשר קשור, נער בן 16 נפצע בראשו כתוצאה מהתקפה של מתנחלים באבנים במחסום עורתא הצבאי.
בנוגע לתיק האסירים, משרד התקשורת של האסירים חשף בדו"ח עדכני שפורסם היום, שבת, כי רשויות הכיבוש ביצעו למעלה מ-21 אלף מעצרים בקרב פלסטינים בגדה המערבית ובירושלים מאז תחילת שנת 2023. הדו"ח הבהיר כי מספרים אלו משקפים הסלמה חסרת תקדים במדיניות המעצרים השיטתית שמפעילים מנגנוני הכיבוש.
הסטטיסטיקה הרשמית מצביעה על כך שמספר האסירים הכלואים כיום בבתי הכלא של הכיבוש הגיע לכ-9500 אסירים, החיים בתנאים קשים חסרי כל תנאים אנושיים בסיסיים. בין העצורים הללו יש כ-90 אסירות פלסטיניות ו-300 ילדים, מה שמאשר את התמקדות הכיבוש בכל קבוצות החברה הפלסטינית ללא יוצא מן הכלל.
בנוגע לאסירים מרצועת עזה, הדו"ח תיעד את מותם של 52 אסירים מזוהים בתוך בתי הכלא והמחנות הישראליים כתוצאה מעינויים או הזנחה רפואית. המקורות אישרו כי הכיבוש עדיין מחזיק בגופותיהם של מספר מהשהידים הללו, בעוד גורלם של מאות אחרים, שחדשותיהם נעלמו מאז רגע מעצרם, לוט בערפל.
מצדו, הצהיר ראש מועדון האסיר הפלסטיני, עבדאללה א-זע'ארי, כי פעולות המעצר לא פסקו לרגע, והן פוגעות בגברים, נשים וילדים בגדה ובעזה כאחד. א-זע'ארי ציין כי הכיבוש מאמץ מדיניות התעללות שמטרתה לשבור את רצון העם הפלסטיני באמצעות מסעות מעצרים יומיומיים.
א-זע'ארי הבהיר כי שיטות העינויים הנוכחיות חרגו מהדפוסים המסורתיים, והן משקפות כעת אידיאולוגיה ימנית קיצונית השולטת בניהול בתי הכלא. שיטות אלו מגוונות וכוללות מכות אכזריות, מכות חשמל, מניעת שינה, והרעבה שיטתית שהובילה להידרדרות במצבם הבריאותי של מאות אסירים.
בנוגע לעצורי רצועת עזה, ציין ראש מועדון האסיר כי הכיבוש ממשיך לעצור כ-1300 פלסטינים תחת הכינוי 'לוחם בלתי חוקי'. סיווג משפטי זה משמש כתירוץ להחזיק את תושבי הרצועה במעצר שרירותי לתקופות ארוכות ללא הגשת כתבי אישום רשמיים או העמדה לדין הוגן.
הדיווחים הארגונים לזכויות אדם דיברו על הקמת בתי כלא ומחנות חדשים על ידי הכיבוש במיוחד עבור אסירי עזה, וביניהם בולט מתקן המעצר 'שדה תימן' שתואר כ'תחנת עינויים' גדולה. במתקן זה מתרחשות הפרות בוטות הסותרות את כל האמנות הבינלאומיות, הרחק מכל פיקוח זכויות אדם או משפטי.
בצל הסלמה זו, רשויות הכיבוש ממשיכות למנוע מצוותי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום ליצור קשר עם האסירים או לבקר אותם כדי לבדוק את מצבם הבריאותי והמחיה. כמו כן, נמשכה ההחלטה למנוע ביקורי משפחות, מה שהכפיל את סבלם של האסירים ומשפחותיהם החיות במצב של דאגה מתמדת לגורל יקיריהם.
המוסדות לזכויות אדם מאשרים כי המתרחש בתוך בתי הכלא מהווה 'זירת השמדה' שקטה נגד האסירים, כאשר מחלות והזנחה רפואית מכוונת נפוצות. פעילי זכויות האדם קוראים לקהילה הבינלאומית להתערב בדחיפות כדי לעצור את הפשעים הללו ולהבטיח את הגנת האסירים הפלסטינים בהתאם לאמנת ז'נבה הרביעית והחוקים הבינלאומיים הרלוונטיים.
העינויים המופעלים נגד האסירים אינם עוד במובן המסורתי, אלא משקפים אידיאולוגיה ימנית קיצונית המפעילה צורות שונות של התעללות.





Share your opinion
הכיבוש מגביר את פלישותיו לרמאללה: 21 אלף מעצרים מאז תחילת 2023