Thu 30 Apr 2026 5:55 pm - Jerusalem Time

חיל הים הישראלי מיירט צי של 50 סירות ו-400 פעילים בדרכם לעזה

מקורות תקשורת עבריים דיווחו כי חיל הים של צבא הכיבוש הישראלי ביצע מבצע שליטה נרחב בלב הים התיכון, שכיוון לצי סירות שניסה להגיע לחופי רצועת עזה. מהלך צבאי זה נועד לסכל ניסיונות של פעילים בינלאומיים לשבור את המצור הימי המוטל על הרצועה מזה שנים, כאשר המהלך הישראלי הגיע לאחר מעקב מדויק אחר תנועות הצי במים הבינלאומיים.

הפרטים שהתקבלו חשפו כי המבצע הביא לתפיסת כ-50 סירות שהפליגו באופן קבוצתי ומאורגן, ועליהן כ-400 פעילים ממוצאים זרים וערביים שונים. עימות זה נחשב לאחד ממבצעי היירוט הימי הגדולים ביותר שבוצעו על ידי צבא הכיבוש בשנים האחרונות נגד שיירות הומניטריות ופעילים המבקשים להגיע לעזה דרך הים.

הדיווחים ציינו כי יחידות הקומנדו הימי לא המתינו להגעת הצי למים הטריטוריאליים, אלא ביצעו את הפשיטה וההשתלטות במרחק מאות קילומטרים מחופי פלסטין הכבושה. אסטרטגיה זו משקפת את רצון הכיבוש לבצע יירוט מוקדם במים הבינלאומיים כדי להבטיח שהמזדהים לא יתקרבו לאזור הצבאי הסגור המקיף את רצועת עזה ולמנוע כל חיכוך ליד החופים.

לאחר השתלטות על הסירות, הודיעו כוחות הכיבוש לכל המשתתפים בשיירה כי הם עצורים על פי הצווים הצבאיים התקפים, והחלו לגרור את הספינות והפעילים לכיוון נמלי ישראל. העצורים צפויים לעבור הליכים ביטחוניים ומשפטיים מחמירים מיד עם הגעתם, בצל ציפייה בינלאומית לגורלם של המזדהים הללו, אשר נשאו סיסמאות הקוראות לסיום המצור על תושבי הרצועה.

חיל הים השתלט על כ-50 סירות שהובילו 400 פעילים שהיו בדרכם לעזה בלב ים.

Tags

Share your opinion

חיל הים הישראלי מיירט צי של 50 סירות ו-400 פעילים בדרכם לעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.