Wed 27 Aug 2025 11:17 am - Jerusalem Time

הכיבוש מחזיק בגופות של 726 שאידים במקפיאים ובקברות

נתוני הקמפיין הלאומי להחזרת גופות השהידים מצביעים על כך שהכיבוש עדיין מחזיק בגופות של 726 שהידים במקררי הקירור ובקברות המספרים. החזקת גופות זו משקפת מדיניות שיטתית שמטרתה להעניש את הפלסטינים גם לאחר שהותם.

בין השהידים המוחזקים, ישנם 256 שהידים הקבורים בקברות המספרים, ו-469 שהידים שהוחזקו מאז חזרת מדיניות זו בשנת 2015. מספרים אלו מצביעים על עלייה במדיניות זו בשנים האחרונות, מה שמעיד על המשכיות ההפרות.

הקמפיין מציין כי בין השהידים הללו ישנם 67 ילדים, ו-85 שהידים מהתנועה האסירה, ו-10 נשים, מה שמעיד על כך שהכיבוש אינו מבדיל בין הקורבנות, וממשיך להפר את זכויותיהם גם לאחר מותם.

כמו כן, רשויות הכיבוש מחזיקות בגופות של יותר מ-1500 שהידים מעזה מאז תחילת מלחמת ההשמדה בשנת 2023. גופות השהידים הללו מוחזקות במחנה 'סדי תימן', מה שמאשר את האופי השיטתי והארוך טווח של ההפרות הללו.

החזקת הגופות נחשבת לעונש כפול לפלסטינים, כאשר הפלסטיני נענש פעמיים: בחייו ולאחר מותו. גופות השהידים הופכות לנשק מיקוח, מה שמונע מהמשפחות את זכותן להתאבל.

הקמפיין הלאומי להחזרת גופות השהידים קורא לדחוף את הכיבוש לשחרר את הגופות המוחזקות, ומדגיש את החשיבות של החזרת זכויות השהידים ומשפחותיהם. עניין זה דורש סולידריות בינלאומית רחבה כדי להתמודד עם ההפרות הללו.

Tags

Share your opinion

הכיבוש מחזיק בגופות של 726 שאידים במקפיאים ובקברות

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.