תוכנית המזון העולמית (WFP) אישרה כי הפסקת האש המוסכמת היא הדרך היחידה להבטיח שסיוע הומניטרי, כולל אספקת מזון חיונית, יגיע לכל חלקי רצועת עזה בצורה עקבית, סדירה ובטוחה.
תוכנית המזון העולמית של האו"ם (WFP) בירכה בהצהרה "על החדשות על נכונותה של ישראל ליישם הפסקות אש הומניטריות ולהקים מסדרונות הומניטריים ייעודיים כדי להקל על תנועה בטוחה של שיירות האו"ם המספקות אספקת מזון חירום וסיוע אחר לתושבי עזה".
הוא אמר שיש לו מספיק מזון באזור, או בדרך, כדי להאכיל את כל תושבי עזה במשך כשלושה חודשים.
בהצהרה נכתב כי צוותיה "סיפקו 350 משאיות עמוסות בסיוע במזון לעזה בשבוע שעבר".
הוא הסביר שזה קרה "בנסיבות קשות ביותר, שחשפו אזרחים ועובדי סיוע לסכנה חמורה".
הוא הדגיש כי מספר זה של משאיות "מייצג מעט יותר ממחצית ממספר השיירות שתוכנית המזון העולמית ביקשה אישור לשלוח".
"מאז הפתיחה החלקית של מעברי הגבול ב-21 במאי, תוכנית המזון העולמית סיפקה 22,000 טון של סיוע במזון לעזה", נכתב בהצהרה.
התוכנית הוסיפה: "עם זאת, נדרשים יותר מ-62,000 טון של סיוע במזון מדי חודש כדי לכסות את צורכיהם" של הפלסטינים בעזה.
הוא הדגיש כי "סיוע במזון הוא הדרך היחידה להבטיח מזון לרוב אוכלוסיית עזה. שליש מהאוכלוסייה נמצאת ללא מזון במשך ימים".
הוא המשיך, "כ-470,000 פלסטינים סובלים מתנאים דמויי רעב, ו-90,000 נשים וילדים זקוקים לטיפול תזונתי דחוף. אנשים מתים עקב מחסור בסיוע הומניטרי"





Share your opinion
תוכנית המזון העולמית: הפסקת אש היא הדרך היחידה להגיע סיוע לעזה