מקורות רפואיים הודיעו הבוקר, יום שלישי, על מותם של שלושה אזרחים, בהם שני ילדים, ברצועת עזה עקב תת תזונה.
על פי מקורות, יוסף אל-צפאדי מצפון רצועת עזה נהרג בבית החולים אל-שיפא, עבדול חמיד אל-ר'לבאן מחאן יונס בדרום נהרג בבית החולים נאצר, ואחמד אל-חסנאת נהרג בבית החולים לחללי אל-אקצא.
על פי אותם מקורות, 23 אזרחים, כולל ילדים, מתו בכמה אזורים ברצועת עזה עקב תת תזונה במהלך יומיים.
בתי חולים ברצועת עזה מטפלים במאות אנשים בכל הגילאים הסובלים מרעב קשה ותת תזונה, ונמצאים במצב של לחץ קיצוני.
אותם מקורות ציינו כי 17,000 ילדים סובלים מתת תזונה חמורה, וכי חולים מטופלים עקב לחץ ואובדן זיכרון כתוצאה מרעב חמור. בבתי החולים חסרות מיטות ותרופות מספיקות עבור המספר העצום של אנשים הסובלים מתת תזונה חמורה.
סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) הזהירה כי תת-תזונה בקרב ילדים מתחת לגיל חמש הוכפלה בין מרץ ליוני, כתוצאה מהמצור הישראלי על רצועת עזה.
היא הסבירה כי מרכזי בריאות ונקודות רפואיות של אונר"א ביצעו כ-74,000 בדיקות תת תזונה לילדים במהלך תקופה זו, וזיהו כ-5,500 מקרים של תת תזונה חריפה עולמית ויותר מ-800 מקרים של תת תזונה חריפה חמורה.





Share your opinion
שלושה מקרי מוות מאז הבוקר בעזה עקב תת תזונה ורעב.