כוחות הכיבוש הישראליים המשיכו להרוס מבני מגורים במחנה הפליטים טול כרם זה היום הרביעי ברציפות, במקביל ליום ה-134 ברציפות למתקפה שלהם על העיר והמחנה, וליום ה-121 למתקפה שלהם על מחנה הפליטים נור שאמס, על רקע הסלמה נרחבת בשטח.
מקורות מקומיים דיווחו כי דחפורים ישראלים המשיכו להרוס עשרות מבני מגורים בשכונות בלאונה ועכאשה במחנה הפליטים טול כרם ביום שני, כחלק מתוכנית הכיבוש להרוס 106 מבנים במחנות הפליטים טול כרם ונור שאמס, כולל 58 מבנים במחנה הפליטים טול כרם בלבד, הכוללים יותר מ-250 יחידות דיור ועשרות מפעלים מסחריים.
בינתיים, כוחות הכיבוש ממשיכים להטיל מצור הדוק על מחנות הפליטים טול כרם ונור שאמס וסביבתם, פורסים את כוחותיהם בסמטאות, בשכונות ובכניסות, מונעים מתושבים להגיע לבתיהם כדי לבדוק אותם או לאסוף את חפציהם, ויורים ישירות על כל מי שמנסה להתקרב.
במהלך הימים האחרונים, מחנה נור שאמס חווה הריסות מתמשכות של מבני מגורים, מה שהוביל להריסתם של יותר מ-20 מבנים כחלק מתוכנית הכיבוש להרוס 48 מבנים בנור שאמס, באמתלה של פתיחת כבישים ושינוי המאפיינים הגיאוגרפיים של שני המחנות.
בהקשר קשור, העיר ופרבריה, ובמיוחד רובעי אקטבה וד'נבה, עדים לתנועה אינטנסיבית של כלי רכב כיבוש וכוחות חיל רגלים מסביב לשעון, כשהם מסיירים ברחובות הראשיים ובשכונות, ובמיוחד סביב כיכר גמאל עבד אל-נאצר ומרכז השוק, וחוסמים את תנועת האזרחים והרכבים על ידי צפירות בצורה פרובוקטיבית ונהיגה נגד התנועה.
בינתיים, כוחות הכיבוש הישראליים ממשיכים להשתלט על מספר מבני מגורים ברחוב שכם ובשכונה הצפונית של העיר, ובמיוחד על אלו הפונים למחנה הפליטים טול כרם. הכוחות פינו בכוח את תושביהם והסבו אותם לבסיסים צבאיים, שחלקם נמצאים תחת שליטה ישראלית כבר יותר משלושה חודשים. ציוד כבד ודחפורים נפרסו בסביבה.
גם כביש שכם, המחבר את מחנות הפליטים טול כרם ונור שאמס, סבל מנזקים רבים עקב תלוליות עפר שהציבו כוחות הכיבוש לפני מספר חודשים, שחסמו תנועת כלי רכב והחמירו את סבלם של התושבים.
תוקפנות מתמשכת זו הביאה עד כה למותם של 13 אזרחים, ביניהם ילד ושתי נשים, שאחת מהן הייתה בחודש השמיני להריונה. כמו כן דווח על עשרות פצועים ומעצרים, כמו גם הרס נרחב של תשתיות, בתים, חנויות וכלי רכב.
על פי הנתונים האחרונים, ההסלמה גרמה לעקירתם של יותר מ-5,000 משפחות משני המחנות, המייצגות למעלה מ-25,000 אזרחים. לפחות 400 בתים נהרסו כליל, ו-2,573 אחרים ניזוקו חלקית. הכניסות לשני המחנות נותרו חסומות במחסומים, מה שהופך אותן לאזורים כמעט חסרי חיים.





Share your opinion
הכיבוש ממשיך להרוס בתים במחנה טול כרם.