ועדת ההתנגדות לחומה ולהתנחלויות חשפה ביום שלישי כי רשויות הכיבוש תפסו 35 דונם של אדמה פלסטינית במחוזות שכם וקלקיליה, באמצעות שישה צווים צבאיים.
הרשות הסבירה בהצהרה כי תפיסת 35 דונם של קרקע נוטרה היום ואתמול תחת השם "צווי תפיסה" כדי לכפות עובדות חדשות מטעמי ביטחון ומטרות צבאיות.
הצו הראשון, שמספרו T/36/25, התמקד בשטח של 2,224 דונם בכפר בורין, ובפרט באזורי אל-מודווארה ואל-שרידיס, במטרה להקים מגדל צבאי המשקיף על הרחוב הראשי.
הצו השני, שמספרו T/38/25, התמקד בשטח כולל של 4,821 דונם של אדמות חווארה במחוז שכם, ובפרט באזורי אל-נג'מה אל-קיבליה ואל-טול, במטרה להקים גדר ביטחון לאורך הרחוב. הטלת הצו הצבאי כרוכה בהקפת בית פלסטיני בגדר הפרדה והצבת שער בכניסה לבית, מה שחשף את המשפחה לסכנת מצור.
הצו השלישי, שמספרו T/68/25, כיוון לשטח כולל של 14,917 דונם מהכפרים פאראתה, ג'ית ותאל במחוזות קלקיליה ושכם, במטרה להקים אזור חיץ סביב המאחז "חוות גילת".
הצו הרביעי, שמספרו T/70/25, התמקד בסך הכל ב-2,374 דונם של אדמות עוורתה במחוז שכם, ובפרט באזור ת'ולות' עבדאללה, במטרה להקים דרך ביטחון המשתרעת מהכניסה להתנחלות ועד לרחוב הראשי.
הצו החמישי, שמספרו T/56/25, התמקד בשטח כולל של 7,311 דונם מהכפרים קבלן וביתא במחוז שכם, במטרה להקים אזור חיץ סביב המאחז "אביטר", הממוקם בהר סביח.
הצו השישי, שמספרו T/100/25, התמקד בשטח כולל של 4 דונם בכפר דיר שרף שבמחוז שכם, במטרה להקים מגדל צבאי ליד שער שבי שומרון.
מאגרי המידע של הרשות מצביעים על כך שמאז תחילת 2025, רשויות הכיבוש הוציאו סך של 16 צווים צבאיים לצורך תפיסת אדמות פלסטיניות, ארבעה מהם הובילו להקמת אזורי חיץ סביב התנחלויות, ביניהם: שניים סביב ההתנחלויות נקודים ואפרת בגוש עציון, ספציפית על אדמות מחוז בית לחם, שלישי סביב מאחז "אביטר" במחוז שכם, והאחרון סביב מאחז חוות גלעד על אדמות מחוז קלקיליה.
רשויות הכיבוש הגבירו לאחרונה את הנפקת הצווים הללו, בניסיון לכפות מציאות חדשה על אדמות פלסטיניות. אלה כוללים בניית מגדלים צבאיים וכבישים המיועדים לצבא ולמתיישבים, בנוסף לאזורי חיץ סביב התנחלויות. צווים צבאיים אלה משרתים את המתיישבים וההתנחלויות, על חשבון אדמות האזרחים ויכולתם לחיות חיים נורמליים.





Share your opinion
כוחות הכיבוש תפסו 35 דונם של אדמה במחוזות שכם וקלקיליה.