Fri 02 May 2025 3:10 pm - Jerusalem Time

שריפת לטרון בהרי ירושלים התחדשה.

דיווחים הצביעו על כך שהשריפה בלטרון בהרי ירושלים התלקחה שוב ביום שישי, שעות ספורות לאחר שרשות הכבאות וההצלה של ישראל הודיעה כי הושגה שליטה עליה לאחר יותר מ-30 שעות של שריפות. רשות הכיבוי אישרה כי "המצב בשליטה".


רשות הכבאות וההצלה הישראלית מסרה בהודעה שפורסמה לאחר הדיווחים כי "אין אירועים דרמטיים באזורי השריפה בשלב זה".


היא הוסיפה, "מספר נקודות עשן נמצאות תחת פיקוח, וכוחות כיבוי ומטוסי כיבוי ממשיכים בעבודתם", וציינה כי "הכל בשליטה מלאה".


"אנו ממשיכים לעקוב ולעדכן, לפי הצורך", אמרה.


זאת לאחר שמפקד צוותי הכיבוי וההצלה של ישראל הודיע ביום חמישי בערב כי "השריפה הגדולה שפרצה אתמול באזור ירושלים הושגה תחת שליטה. בהתאם לכך, רשות הכיבוי וההצלה החלה לסגת כוחות בהדרגה, תוך שמירה על נוכחות חזקה בשטח כדי למנוע התפרצות מחודשת של הלהבות".


על פי הצהרה שפרסם דובר התקשורת הערבי הרשמי של רשות הכבאות וההצלה, "צוות חקירה מיוחד החל בבדיקת גורמי השריפה, וימשיך לעבוד בקצב מצומצם בשעות הקרובות".


שבעה עשר כבאים נפצעו במהלך כיבוי האש, שניים מהם פונו לבית חולים לקבלת טיפול רפואי.


ההערכה היא שהשריפה כילה כ-24,000 דונם, מה שהופך אותה לאחת הגדולות בתולדות המדינה.


מספר מדינות אירופאיות, ביניהן רומניה, צרפת, ספרד, קרואטיה, איטליה ואוקראינה, הודיעו כי ישלחו מטוסי כיבוי אש כדי לסייע במאמצי הכיבוי. עם זאת, מקור בכיבוי אש ציין כי סיוע בינלאומי עשוי לא להיות יעיל בקנה מידה גדול, בהתחשב בכך שהשריפה הושגה תחת שליטה לפני שהסיוע הגיע.

Tags

Share your opinion

שריפת לטרון בהרי ירושלים התחדשה.

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.