Thu 30 Jan 2025 9:06 pm - Jerusalem Time

שליח טראמפ: עזה חרבה כליל ובנייתה מחדש עשויה להימשך 15 שנים

שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון אמר כי בנייה מחדש של רצועת עזה עשויה להימשך בין 10 ל-15 שנים, וציין כי המצב שם "בלתי ראוי למגורים" בשל ההרס הנרחב והתחמושת שלא התפוצצה הפזורים ברחבי הרצועה.


השליח הוסיף, בהצהרות שדווח באתר "אקסיוס", כי סיוע הומניטארי נכנס לעזה על פי התוכנית, והעקורים החלו לחזור לצפון רצועת עזה, לאור סידורי הביטחון שנעשו בצירים נצרים ופילדלפי. , שאותו תיאר כ"מתקדם טוב מהצפוי".


הוא גם הדגיש כי המסר שלו לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשרים שפגש היה ברור: יש להמשיך ולבצע את העסקה, וציין כי נתניהו נותר מחויב לתהליך החזרת העצורים.


בנוגע לעתיד עזה, הסביר השליח כי לא שוחח עם טראמפ על רעיון העברת הפלסטינים מהרצועה, אך הדגיש כי העדיפות כעת היא להשלים את השלב הראשון של התוכנית וליישם אותו כראוי, לפני המעבר. לשלבים הבאים.



Tags

Share your opinion

שליח טראמפ: עזה חרבה כליל ובנייתה מחדש עשויה להימשך 15 שנים

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.