Tue 24 Dec 2024 8:37 am - Jerusalem Time

פצועים ומעצרים בגדה המערבית

עם שחר שלשום, כוחות הכיבוש הישראלי פצעו שלושה אזרחים ועצרו אחרים בגדה המערבית.


בשכם נמסר מהסהר האדום כי צוותיו טיפלו בשתי פציעות בעקבות הסתערות על מחנה בלאטה, והעניקו עזרה ראשונה לצעיר שנפצע מרסיסים מכדורים חיים ולאישתו (בת 49) שנפצעה. כתוצאה מהמכות, בטרם הועברו לבית החולים, תוך דיווח על פציעה שלישית עם כדורים חיים, היא נעצרה על ידי כוחות הכיבוש, וצוותי אמבולנס נמנעו מלהגיע אליה.


כוח צבא כיבוש הסתער על העיר שכם ומחנה בלאטה מזרחה, דרך מחסום עוורתא, תוך כדי ירי וקולות פיצוצים.


כוחות הכיבוש כיתרו בית בשכונת אל-טיראווי בתוך המחנה, עצרו את הצעיר כמאל אבו מוסלמי והתפרסו במספר שכונות בתוך המחנה.


מנהל החינוך באונר"א הודיע כי בהתבסס על המצב המתרחש במחנות בלאטה וטול-כרם, וכדי לשמור על חיי התלמידים וצוותי ההוראה, העבודה תידחה עד שמונה וחצי וההתפתחויות יעברו מעקב בנושא טָחוּן.


בבית לחם נעצרו מוחמד סאמי אל-ג'עפרי ממחנה דיישה בדרום, ועיסאם מחמוד מעלי (בן 22) מהעיר דוחא במערב, לאחר פשיטה על בתי הוריהם וחיפושים.


בקלקיליה עצרו כוחות הכיבוש את האזרח וליד חכם אלשייח עלי, בשנות הארבעים לחייו, לאחר שפשטו וערכו חיפוש על ביתו בכפר בקאת אלחטב.


ברמאללה נעצר הצעיר, נביל ריבהי עפרי, לאחר שהסתער על ביתו בעיירה סינג'יל רכבי הכיבוש הסתערו גם על שכונות אל-באלו', אל-מסאיף ועין מונג'יד בעיר אל-בירה. בזמן שהם פשטו על כמה בתים במהלך הסתערותם על הכפרים והעיירות בירזייט, סורדה, אבו קאש, אל-מזרעא אל-גרבייה, שוקבה ומחנה אל-ג'לזון, ללא... מדווח על מעצרים.


Tags

Share your opinion

פצועים ומעצרים בגדה המערבית

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.