Tue 03 Dec 2024 10:28 am - Jerusalem Time

ישראל ממשיכה בהפרותיה בלבנון ומונעת מתושבי 60 כפרים לחזור

ישראל ממשיכה להפר את הפסקת האש עם לבנון, עם הפצצות אוויריות וארטילריות על אזורים שונים בדרום לבנון, וגם הצבא הישראלי ממשיך למנוע מתושבי למעלה מ-60 כפרים לחזור לדרום לבנון.


11 בני אדם נהרגו כתוצאה מהתקיפות הישראליות בלבנון ביממה האחרונה, כאשר חיזבאללה האשים את ישראל בהפרת הסכם הפסקת האש, ובתגובה הוא שיגר טילים לעבר אתר צבאי ישראלי באזור חוות שבעא, בזמן שהמפלגה. ראה בכך "תגובת הגנה ואזהרה ראשונית".


ארצות הברית הביעה את אמונתה כי הפסקת האש עדיין מתקיימת בלבנון, וכי היא בוחנת הפרות אפשריות שלה, שכן מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן נפגש בוושינגטון, ביום שני, עם השר הישראלי לנושאים אסטרטגיים, רון דרמר. .


בלינקן הדגיש בפני השר הישראלי את החשיבות של יישום הפסקת אש בלבנון, כדי לאפשר לאזרחים ישראלים ולבנונים לחזור בבטחה לבתיהם ולשהות בהם תקופה ארוכה, על פי מה שנאמר בהודעת משרד החוץ האמריקאי.



Tags

Share your opinion

ישראל ממשיכה בהפרותיה בלבנון ומונעת מתושבי 60 כפרים לחזור

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.