Mon 02 Dec 2024 8:01 pm - Jerusalem Time

חמאס מכריז על הריגת 33 אסירים ישראלים ושולח מסר לנתניהו

תנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) הודיעה ביום שני על הריגתם של 33 אסירים ישראלים שהוחזקו על ידה, שרובם נהרגו בהפצצת צבא הכיבוש הישראלי באזורים שונים ברצועת עזה מאז תחילת התוקפנות באוקטובר 2023.


התנועה אמרה, בקטע וידאו שפורסם בעמוד שלה בפלטפורמת טלגרם, כי "33 אסירים ישראלים נהרגו ועקבותיהם של חלקם אבדו בגלל העבריין (ראש ממשלת ישראל) בנימין נתניהו ועקשנותו".


התנועה הזהירה, על פי האמור בסרטון, כי "המשך התוקפנות (הישראלית) מעלה את מניין ההרוגים של אסירי האויב", ואמרה בהודעה קצרה שצירפה לסרטון, "על ידי המשך המטורף שלך. מלחמה, אתה עלול לאבד את האסירים שלך לנצח עשה מה שאתה חייב לעשות לפני שיהיה מאוחר מדי."


התנועה ציינה, לפי הסרטון, "הרג של 4 אסירים והמתת הקדושים של שוביהם ב-9 באוקטובר 2023, ו-9 אחרים ב-14 באוקטובר של אותה שנה עקב ההפצצה האינטנסיבית של רצועת עזה וההרג. של אסיר ב-8 בדצמבר 2023 בסיכול ניסיון של כוח ישראלי להגיע לחייל שבוי, מה שהוביל למותו".


אובדן קשר

מהתנועה נמסר כי בשנת 2024, "7 אסירים ציונים נהרגו ב-1 במרץ לאחר שבועות של איבוד קשר עם שוביהם, ו-3 אסירים נהרגו בטבח שביצע הכיבוש במרכז רצועת עזה ב-9 ביוני".


הוא דיווח, "אסיר נהרג על ידי השומר שלו ושתי אסירות נפצעו קשה ב-12 באוגוסט, ושישה אסירות נהרגו ב-2 בספטמבר. הכיבוש הודיע ​​על התאוששות גופותיהם מתוך מנהרה בעיר רפיח. תוצאה של המשך התוקפנות".


התנועה גם ציינה כי שתי אסירות נהרגו כתוצאה מהמבצע הצבאי הנמשך בנפת צפון עזה, הראשונה נהרגה ב-21 באוקטובר והשנייה ב-21 בנובמבר.


ב-7 באוקטובר 2023 עצרו פלגי ההתנגדות הפלסטינית כ-251 ישראלים, על פי הערכות ישראליות שוחררו כ-105 בני אדם, בהם 81 ישראלים, 23 תאילנדים ופיליפיני אחד בעסקת חליפין בנובמבר 2023.



Tags

Share your opinion

חמאס מכריז על הריגת 33 אסירים ישראלים ושולח מסר לנתניהו

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.