Thu 17 Oct 2024 6:25 pm - Jerusalem Time

בניין במרכז ביירות המכיל את משרד אל ג'זירה ושתי שגרירויות פונה בעקבות אזהרות ישראל

עובדים פינו ביום חמישי בניין במרכז ביירות הכולל את משרדי אל-ג'זירה ושגרירויות אזרבייג'ן ונורבגיה, בנוסף לבניין לשכת הביקורת של ממשלת לבנון, לאחר שקיבלו אזהרות ישראליות להתפנות.


עובד של ערוץ אל-ג'זירה הקטארי במשרד ביירות אמר כי הם "קיבלו שיחות עוקבות שלדעתן הן ישראליות שהזהירו אותם מהצורך לפנות את הבניין באופן מיידי".


מאוחר יותר, אל ג'זירה דיווחה באמצעות ה


ראש לשכת הביקורת (המזוהה עם הממשלה), השופט מוחמד בדראן, דיווח בשיחה לסוכנות הידיעות הלבנונית כי "התקבלה ללשכה קריאה דרך הטלפון הקווי שלה המתריע על האפשרות שהבניין שלה ייחשף למתקפה ישראלית. ”


בדראן הסביר, "התקשורת הושמה במעצר של שירותי הביטחון הלבנוניים כדי להבטיח את אמיתותה ולנקוט באמצעים הנדרשים אם היא הונפקה על ידי אנשים במטרה להפיץ בלבול".


לאחר עימותים עם פלגים בלבנון, כולל חיזבאללה, שהחלו לאחר שישראל פתחה במלחמת ג'נוסייד ברצועת עזה ב-7 באוקטובר 2023, תל אביב הרחיבה מאז ה-23 בספטמבר את היקף רצח העם כך שיכלול את רוב אזורי לבנון, כולל הבירה. , ביירות באמצעות תקיפות אוויריות, היא החלה גם בפלישה קרקעית בדרום.



Tags

Share your opinion

בניין במרכז ביירות המכיל את משרד אל ג'זירה ושתי שגרירויות פונה בעקבות אזהרות ישראל

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.