Fri 06 Sep 2024 3:23 pm - Jerusalem Time

אוהדה זרה נהרג מכדורי כיבוש מדרום לשכם

פעילה זרה מתה היום, יום שישי, כתוצאה מפציעתה הקשה שנגרמה מכדורים חיים בראשה של כוחות הכיבוש הישראלי בעיירה ביתא, דרומית לשכם.


מנהל בית החולים הכירורגי הממשלתי רפידיה בשכם, פואד נפאא, הודיע על מות הקדושים של הפעיל האמריקאי ממוצא טורקי, אייזנור עזגי איגי (בן 26).


הוא הסביר כי היא הגיעה לבית החולים לאחר שנפגעה מכדורים חיים בראשה, כשרקמת המוח יוצאת החוצה, וציין כי הצוותים הרפואיים סיפקו לה החייאה לב-ריאה למשך מספר דקות, אך היא מתה כתוצאה מפציעתה הקשה.


מקורות רפואיים דיווחו כי פעילה זרה נפצעה מכדורי כיבוש חיים בראשה, ותיארו את מצבה כקשה, במהלך דיכוי כוחות הכיבוש של צעדת הבטא השבועית נגד ההתנחלויות, והיא הועברה לבית החולים רפידיה.


מקורות מקומיים דיווחו כי כוחות הכיבוש דיכאו את צעדת הבטא, שהובילה לפרוץ עימותים, במהלכם ירו לעבר המשתתפים כדורים חיים, רימוני הלם וגז מדמיע רעיל, מה שהוביל לפגיעת פעיל הסולידריות בכדורים חיים. ראש, וצעיר בן 18 עם רסיסים מכדורים חיים בירך.


המקורות ציינו כי פעיל הסולידריות מחזיק באזרחות אמריקאית, ממוצא טורקי ומתנדב במסגרת קמפיין "פאזה" לתמיכה והגנת חקלאים פלסטינים מפני הפרות הכיבוש והמתנחלים.


רצח פעילת הסולידריות איגי בכיבוש, מעלה בזיכרון את מות הקדושים של הפעילה האמריקנית רייצ'ל קורי, שנהרגה מירי רכב צבאי כיבוש ברפיח שבדרום רצועת עזה ב-16 במרץ 2003, בזמן שהייתה סולידרית עם עמנו וניסתה למנוע. הריסת בתים פלסטינים.


Tags

Share your opinion

אוהדה זרה נהרג מכדורי כיבוש מדרום לשכם

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.