Thu 04 Jul 2024 9:30 pm - Jerusalem Time

ירדן שולחת 50 משאיות סיוע לצפון עזה

ביום חמישי הודיעה ירדן על שליחת 50 משאיות מזון וסיוע רפואי לצפון רצועת עזה, בשיתוף עם תוכנית המזון העולמית של האו"ם.


כך על פי הודעת ארגון הצדקה ההאשמי.


מהרשות נמסר: "שיירת סיוע הומניטרי חדשה לאנשים בצפון עזה, המורכבת מ-50 משאיות, חצתה", מבלי לציין את המעבר.


היא הוסיפה, "השיירה נוהלה על ידי הכוחות המזוינים הירדני וארגון הצדקה ההאשמיטי הירדני, בשיתוף עם תוכנית המזון העולמית של האו"ם, ובתמיכתם של מספר ארגונים ומוסדות שונים".


היא הסבירה כי השיירה "נשאה חבילות מזון בסיסיות, ארוחות לילדים, חומרים מתכלים, ציוד רפואי ותרופות, שיחולקו באמצעות עמותות וארגונים שותפים במגזר".


הרשות ציטטה את המזכ"ל שלה, חוסיין אל-שיבלי, שאמר: "השיירה נשלחה לצפון רצועת עזה עקב המחסור החריף במזון, תרופות ומים, כדי להבטיח את המשכיות היבטי חייהם".


אל-שיבלי ציין, "המספר הכולל של משאיות יבשתיות שנכנסו לרצועת עזה מדצמבר האחרון ועד היום (חמישי) עלה ל-2,424 משאיות, בנוסף ל-53 מטוסים דרך נמל התעופה אל-עריש (מצרים).


כתוצאה מהמלחמה ומההגבלות הישראליות המפרות את החוקים הבינלאומיים, הפלסטינים ברצועת עזה סובלים ממחסור חמור באספקת מזון, מים ותרופות, בעיקר בעזה ובמחוזות הצפון, עד לנקודה שבה היו מקרי מוות מרעב. מוּקלָט.

Tags

Share your opinion

ירדן שולחת 50 משאיות סיוע לצפון עזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.