Tue 21 May 2024 10:52 pm - Jerusalem Time

הצבא הישראלי מתחיל להתקדם לעבר ציר פילדלפי

הצבא הישראלי החל להרחיב את פעילותו ברפיח, שם התקדמו חיילים ישראלים לאורך ציר פילדלפיה בדרום רצועת עזה.


לפי רשות השידור הישראלית, ההערכה היא שכמיליון עזתים פונו עד היום מרפיח ביום שני הודיע שר ההגנה הישראלי, יואב גלנט, ליועץ הביטחון הלאומי האמריקני, ג'ייק סאליבן, כי ישראל מתכוונת להרחיב את התקיפה הקרקעית בעיר. רפיח בדרום רצועת עזה.


מנגד, מקור מצרי אמר שלשום כי כיבודה של מצרים למחויבויותיה והאמנות הבינלאומיות אינו מונע ממנה להשתמש בכל התרחישים הזמינים כדי לשמור על ביטחונה הלאומי ולשמור על הזכויות ההיסטוריות של העם הפלסטיני.


גורם מצרי בכיר אישר לערוץ החדשות של קהיר כי מה שמופץ בתקשורת הישראלית בנוגע לקיומו של כל סוג של תיאום משותף עם ישראל לגבי פעולתה הצבאית ברפיח הפלסטינית אינו נכון.


ציר צלאח א-דין, המכונה "ציר פילדלפיה", משתרע בתוך רצועת עזה מהים התיכון בצפון ועד למעבר כרם שלום בדרום לאורך גבול מצרים, שאורכו כ-14 קילומטרים.


מאז ה-6 במאי מבצע צבא ישראל מתקפה קרקעית על רפיח. זה גרם לעקירתם של 810,000 פלסטינים, לפי סוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א).


מאז ה-7 באוקטובר האחרון, ישראל מנהלת מלחמה בעזה והותירה כ-115,000 הרוגים ופצועים, רובם ילדים ונשים.


מקור: Sky News Arabia

Tags

Share your opinion

הצבא הישראלי מתחיל להתקדם לעבר ציר פילדלפי

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.