Mon 29 Apr 2024 7:05 pm - Jerusalem Time

חיילים בצבא הכיבוש מסרבים להשתתף במבצע צבאי ברפיח

כ-30 חיילי חטיבת הצנחנים במילואים בצבא הכיבוש הישראלי סירבו לבצע פקודות היערכות למבצע צבאי בעיר רפיח מדרום לרצועת עזה, כך דווח אתמול, א', בערוץ 12 העברי.


על פי הדיווח, 30 חיילים מפלוגת הצנחנים במילואים של חטיבת הצנחנים הסדירה סירבו לפקודות להיערך למבצע ברפיח, והודיעו למפקדיהם על אי יכולתם להצטרף ליחידתם.


המקורות דיווחו כי "גורמים בצבא אישרו שאנשי מילואים לא ייאלצו להשתתף במבצע, והדגישו שסירובם לא ישפיע על מוכנות הכוחות".


בהקשר קשור, ממתינים שני הצדדים לתנועת חמאס בנוגע להצעת שביתת הנשק, שכן צפוי שתשובתו של ראש המשרד המדיני שלו בעזה, יחיא סינוואר, תוצג בשעות הקרובות.


לפי ערוץ 24 העברי, "ישראל" נערכת להתמודדות עם כל תגובה שלילית של חמאס, ועלולה לפנות למבצע רב שלבי ברפיח.


בנוגע למתחים הנוכחיים, ציין דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן כי ארה"ב קיבלה הבטחות מישראל שלא תבקש להיכנס לרפיח, במטרה לתת לדיפלומטיה האמריקאית אפשרות להתערב ולהעלות את חששותיה מהמצב.

Tags

Share your opinion

חיילים בצבא הכיבוש מסרבים להשתתף במבצע צבאי ברפיח

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.