Sat 27 Apr 2024 7:42 pm - Jerusalem Time

דליפת ביוב מאיימת על התפשטותן של מגיפות בעזה

משרד הבריאות הפלסטיני בעזה אמר ביום שבת כי דליפת שפכים והצטברות פסולת שונות עלולות להוביל להתפשטות מגיפות ומחלות ברצועה.


המשרד הזהיר בהודעה לעיתונות מפני סכנת התפשטותן של מחלות ומגיפות רבות כתוצאה מהצפת שפכים, הצטברות פסולת ברחובות ובין אוהלי העקורים והתפשטות זוחלים וחרקים. לאור הטמפרטורה הגבוהה, המאיימת על התרחשות אסון בריאותי.


כמו כן, המשרד פנה לכל הנוגעים בדבר, המוסדות הבינלאומיים וההומניטריים, להתערב ובמהירות.


מנגד, עיריית העיר בית לאהיה שבצפון רצועת עזה הודיעה כי הצבא הישראלי השמיד 70% מבארות המים המאכילות את תושבי העיר הפלסטינים.


ראש העיר עלא אל-עטאר הסביר כי מאז תחילת התוקפנות הישראלית ההרסנית ברצועת עזה, בית לאהיה נתון להרס גדול של תשתיות ומגורים.


אל-עטאר הוסיף כי הצבא הישראלי הרס 70% מבורות המים שהזינו את תושבי העיר הפלסטינים, ו-50% ממשאבות הביוב, מה שגרם למשבר הומניטרי במהלך המלחמה ברצועת עזה.


Tags

Share your opinion

דליפת ביוב מאיימת על התפשטותן של מגיפות בעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.