Wed 24 Apr 2024 9:22 am - Jerusalem Time

הרדיו העברי טוען: טורקיה ניסתה לשווק תוכנית ביטחונית הקשורה לעזה

רדיו קאן העברי טען, ביום רביעי בבוקר, כי טורקיה הציעה בחודשיים הראשונים של המלחמה ברצועת עזה לכמה מדינות ערב לפתח תוכנית להסדר ביטחוני שתכלול פריסת כוחות משותפים ברצועה. .


לפי הרדיו העברי, הצעה זו הוצגה במסגרת מה שמתואר כיום שאחרי המלחמה.


הוא ציטט מקור דיפלומטי ערבי הבקיא בפרטים שאמר כי טורקיה הציעה להציג את התוכנית בפני ארצות הברית וישראל, אך מדינות ערב, כולל מצרים, לא קיבלו אותה.


לטענת אותו גורם, מדינות ערב סירבו בתוקף לשמוע על הסדרים שכללו הצבת כוחות מטעמן ברצועת עזה, אולם לאחרונה חלה התפתחות בנושא לאחר שמדינות ערב, ובהן מצרים, הציעו להפעיל כוחות מטעמן ב. רצועת עזה והגדה המערבית, במסגרת פתרון שתי המדינות.


הדיפלומט הערבי אמר, לפי מה שטען הרדיו העברי, כי טורקיה מנסה בכל דרך להשפיע על הנעשה בעזה ולמצב את עצמה כשחקן מרכזי, במיוחד מול האמריקנים, בעוד שמצרים רואה בניסיונותיה של אנקרה כרצוניים. לבסס דריסת רגל בזירה הפלסטינית.


הוא הוסיף: נראה כי טורקיה מנסה להחליף את קטאר, לאור כישלון המשא ומתן שמובילה דוחא, ומסיבה זו חזרו על עצמם בימים האחרונים פגישות בין בכירים טורקים למנהיגי חמאס.

Tags

Share your opinion

הרדיו העברי טוען: טורקיה ניסתה לשווק תוכנית ביטחונית הקשורה לעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.