Wed 17 Apr 2024 12:03 pm - Jerusalem Time

סלובניה וספרד תומכות בהכרה במדינת פלסטין

סלובניה וספרד הביעו את תמיכתן בהכרה במדינת פלסטין כשיגיע הזמן, ואמרו שהן מקווים שההכרה תסייע לסיים את הסכסוך המזוין בעזה.


ראש ממשלת סלובניה רוברט גולוב ומקבילו הספרדי, פדרו סאנצ'ס, הכריזו על עמדה זו במסיבת עיתונאים משותפת לאחר פגישתם אתמול, יום שלישי.


גולוב אמר כי ההכרה בפלסטין תהיה צעד לקראת הקלת סבלם של אזרחים בעזה, אך הוסיף כי זה "לא היה הצעד היחיד ולא יספיק בפני עצמו".


סאנצ'ס מצדו אמר שכדי למנוע את הסלמה של הסכסוך בעזה, "אנו יכולים לבחור בדרך של הכרה בינלאומית (של פלסטין) ודיפלומטיה".
הביקור בא בעקבות הצהרה משותפת דומה שנחתמה על ידי ראשי ממשלות ספרד, סלובניה, אירלנד ומלטה בסוף מרץ, לפיה מדינות אלו מוכנות להכיר במדינת פלסטין כאשר "התנאים מתאימים".


סלובניה, החברה הלא קבועה הנוכחית במועצת הביטחון של האו"ם, אמרה בשבוע שעבר כי תתמוך בחברותה של פלסטין באו"ם במהלך הצבעה במועצה בהמשך השבוע.

Tags

Share your opinion

סלובניה וספרד תומכות בהכרה במדינת פלסטין

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.