Sun 21 Jan 2024 2:37 pm - Jerusalem Time

יאיר לפיד: עם עסקת חילופי שבויים, גם אם המחיר עוצר את הלחימה

יו"ר האופוזיציה בישראל, יאיר לפיד, אמר ביום ראשון כי חיסול חמאס מחייב הוצאת עצורים מעזה תחילה.


יאיר לפיד אמר, בהצהרה לרדיו הצבאי ביום ראשון, כי הוא יתמוך בכל הסכם עם חמאס לשחרור העצורים על ידי התנועה, גם אם המחיר יעצור את המלחמה בעזה.


לפיד אמר: "אם אנחנו רוצים לחסל את חמאס צריך קודם כל לסלק את החטופים. אמרתי בכנסת ואמרתי לראש הממשלה באופן אישי שנתמוך בכל הסכם, לא משנה כמה הוא כואב, וגם אם המחיר הוא מפסיק את הלחימה, כך יהיה".


זה קורה כשאלפי ישראלים הפגינו במרכז תל אביב כדי לדרוש את החזרת העצורים על ידי חמאס וקיום הקדמת הבחירות להדחת ראש הממשלה בנימין נתניהו.


המפגינים צעדו בכיכר הבימה, חלקם נשאו כרזות המבקרות את נתניהו בסיסמאות כמו "פני הרוע" ו"בחירות עכשיו".


נתניהו מתמודד עם לחץ עז להחזיר את שאר העצורים המוחזקים בידי חמאס, המוערכים ב-132 עצורים, מתוכם 27 מתו מבלי שגופותיהם הוחזרו, כך לפי סיכום שהוכן על ידי סוכנות הידיעות הצרפתית על סמך נתונים ישראליים.


"איך שהדברים מתנהלים עכשיו, כל בני הערובה ימותו. עוד לא מאוחר לשחרר אותם", אמר אבי לולו שמרז, אביו של אחד העצורים שנהרג בעזה.


Tags

Share your opinion

יאיר לפיד: עם עסקת חילופי שבויים, גם אם המחיר עוצר את הלחימה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.