Tue 16 Jan 2024 10:16 am - Jerusalem Time

50 עורכי דין דרום אפריקאים תובעים את וושינגטון ולונדון

50 עורכי דין דרום אפריקאים מתכוננים לתבוע את הממשל האמריקאי ואת ממשלת בריטניה, בשל "שותפותם לפשעים שביצעה ישראל בפלסטין".


היוזמה, בהובלת עורך הדין ויקוס ואן רנסבורג, נועדה להעמיד לדין שותפים לפשע בפני בתי משפט אזרחיים, בשיתוף עם עורכי דין בארצות הברית של אמריקה ובבריטניה.


לקראת התיק, שלחה רנסבורג מכתבים למספר מדינות ולבית הדין הפלילי הבינלאומי במהלך השבועות האחרונים. הוא אמר ביום שני כי "ארה"ב חייבת להיות אחראית לפשעים שביצעה".


רנסבורג הוסיפה בהודעה כי עורכי דין רבים החליטו להצטרף ליוזמה בשל תחושת האחריות שלהם ורצונם לתרום לתיק זה.


רנסבורג הצהיר, "אף אחד לא מחזיק בארצות הברית אחראית לפשעים שהיא ביצעה, ולאף אחד לא אכפת מזה, ומה שקרה ב(הפלישה האמריקאית לעיראק ב-2003) הוא דוגמה לכך".


הוא המשיך, "ארצות הברית עסוקה בהוצאת יותר כסף ויותר משאבים כדי לבצע פשע. אף אחד לא מספר את זה מספיק".


בית הדין הבינלאומי לצדק קיים שני דיונים פומביים בהאג ביום חמישי ושישי כדי לשקול תביעה שהגישה דרום אפריקה נגד "ישראל" באשמת ביצוע "פשעי רצח עם" נגד הפלסטינים ברצועת עזה.


ב-29 בדצמבר הגישה דרום אפריקה תביעה לבית הדין הבינלאומי, בה האשימה את "ישראל" בביצוע "פשעי רצח עם" ברצועת עזה, הנתונה למלחמה עזה כבר יותר מ-3 חודשים.



Tags

Share your opinion

50 עורכי דין דרום אפריקאים תובעים את וושינגטון ולונדון

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.