Mon 08 Jan 2024 8:57 pm - Jerusalem Time

גלנט מאיים להרוס את ביירות כפי שעשה בעזה

שר ההגנה הישראלי יואב גלנט איים על חיזבאללה בראיון לעיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" שפורסם ביום שני, כי המלחמה בעזה עלולה לחזור על עצמה בלבנון.


"הם רואים מה קורה בעזה, והם יודעים שאנחנו יכולים להעתיק ולהדביק בביירות", אמר גלנט.


גלנט הוסיף: נקודת המבט הבסיסית שלי: אנחנו נלחמים בציר, לא באויב אחד.


הוא הוסיף כי איראן פועלת לבנות את כוחה הצבאי סביב ישראל כדי להשתמש בה.


מתיחות הגבול בין ישראל ללבנון הסלימה מאז תחילת המתקפה הצבאית הישראלית על רצועת עזה, שבה נהרגו לפחות 22,600 בני אדם מאז 7 באוקטובר.


בתורו, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר ביום שישי האחרון כי הקבוצה הלבנונית ביצעה 670 פעולות נגד ישראל במהלך שלושת החודשים האחרונים.


חסן נסראללה אמר בנאום בטלוויזיה: "מה שקורה בגבול לבנון-ישראל הוא חסר תקדים מאז 1948". הוא הוסיף, "האויב [ישראל] אינו מכיר בנוכחות הרוגים או פצועים, וזה חלק ממדיניות הסודיות הכללית שלו לגבי אבדותיו מאז 8 באוקטובר".


בתוך כך, טען גלנט כי תושבי צפון ישראל פונו מבתיהם על רקע הסלמה של המתיחות בגבול לבנון.


"שמונים אלף איש צריכים להיות מסוגלים לחזור לבתיהם בשלום, אז אנחנו מוכנים להקריב", הודה גלנט.

Tags

Share your opinion

גלנט מאיים להרוס את ביירות כפי שעשה בעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.