Thu 04 Jan 2024 5:52 pm - Jerusalem Time

בריאות עזה: המספר עלה ל-22,438 חללים במלחמה

משרד הבריאות ברצועת עזה הודיע, ביום חמישי, כי מניין ההרוגים של פלסטינים כתוצאה מהמלחמה הישראלית המתמשכת מאז 7 באוקטובר עלה ל-22,438 הרוגים ו-57,614 פצועים.


דובר המשרד אשרף אלקודרה אמר בהצהרה: "כוחות הכיבוש הישראליים ביצעו 13 מעשי טבח נגד משפחות, וטענו ל-125 חללים ו-318 פציעות במהלך 24 השעות האחרונות".


הוא הוסיף, "מניין התוקפנות הישראלית עלה ל-22,438 חללים ו-57,614 פצועים מאז השביעי באוקטובר האחרון", וציין כי "70 אחוז מהקורבנות של התוקפנות הישראלית הם ילדים ונשים".


אל-קודרה ציין כי "ההפרות הישראליות נגד מערכת הבריאות הובילו למותו של 326 אנשי בריאות ולהשמדתם של 121 אמבולנסים", וציין כי "הכיבוש הישראלי פגע בכוונה ב-150 מוסדות בריאות והעמיד 30 בתי חולים ו-53 מרכזי בריאות. מחוץ לשירות בכל אזורי רצועת עזה".


לדבריו, "הכיבוש הישראלי עדיין עוצר 99 אנשי בריאות, בראשות מנהלי בתי החולים בצפון עזה, בתנאים כפיים ובלתי אנושיים, תוך עינויים ורעב פיזיים ופסיכולוגיים".


אלקודרה הוסיף: "התנהגות הכיבוש הפלילי מהווה איום וסכנה לבית החולים חללי אל-אקצא ולבית החולים אל-וודה באזור המרכז".


הוא המשיך: "הכיבוש הישראלי מציב את המתחם הרפואי נאצר ואת בית החולים אל-עמל המזוהים עם אגודת הסהר האדום (הפלסטיני) בחאן יונס במעגל של התמקדות חוזרת ונשנית של סכנה".


אל-קודרה קרא ל"מוסדות הבינלאומיים לנקוט בפעולה דחופה כדי להגן על בתי החולים בדרום רצועת עזה, לאבטח את גישתם של הפצועים והחולים אליהם ולהבטיח שתרחיש המתחם הרפואי אל-שיפא לא יחזור על עצמו שם".


הוא גם קרא למוסדות הבינלאומיים "לשלוח צוותים רפואיים ובתי חולים שדה ולהבטיח את גישתם לכל אזורי רצועת עזה כדי להציל אלפי פצועים".

Tags

Share your opinion

בריאות עזה: המספר עלה ל-22,438 חללים במלחמה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.