السّبت 18 نوفمبر 2023 6:39 مساءً - بتوقيت القدس

חמאס הכריז על מותו של ראש המועצה המחוקקת הפלסטינית בפועל, אחמד בחר.

תנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) ספדה את ממלא מקום יו"ר המועצה המחוקקת הפלסטינית, אחמד בהר, שנרצח אתמול, יום שישי, כתוצאה מפצעיו בהפצצה ישראלית על רצועת עזה לפני מספר ימים.


התנועה אמרה בהצהרה שפורסמה בטלגרם, "באהר (אבו אכרם) נרצח לאחר שראה את מראות הגאווה, הניצחון והגאווה בצבא האויב הציוני, שתועדו על ידי אנשי גדודי הקסאמים בקרב על מבול אל-אקצא".


בחמאס הסבירו כי הפשע של הפצצה והרס של בניין המועצה המחוקקת ברצועת עזה מצריך פעולה דחופה ויעילה כדי לגנות ולהפליל אותו ולהפעיל לחץ להפסקת תוקפנות הכיבוש.


אחמד בהר נולד ברצועת עזה בשנת 1949. הוא היה חבר בלשכה המדינית של תנועת חמאס, וכיהן בתפקיד סגן הנשיא הראשון של המועצה המחוקקת הפלסטינית. לאחר שהכיבוש עצר את ראש המועצה, עזיז דוויק, בגדה המערבית הכבושה, הפך בהר לנשיא המועצה בפועל.


ב-13 בנובמבר פרסמו חיילים ישראלים מיחידת גולני תמונה שלהם מתוך מטה המועצה המחוקקת (הפרלמנט) בעזה, כשהם עומדים בתור על במת המועצה ומניפים את דגל ישראל לאחר הסרת דגל פלסטין.


גורמים ישראליים, בהם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, פרסמו מחדש את התמונה, והבניין פוצץ יומיים לאחר מכן, כך עולה מסרטון שפרסמו חיילים ישראלים.


בצבא הכיבוש לא הסבירו את הסיבות להפצצת הבניין, שהוא אחד מסמלי הריבונות הפלסטינית.


זה היום ה-43, התוקפנות של ישראל נגד עזה נמשכת, ומותירה יותר מ-12,000 קדושים, עשרות אלפי פצועים והרס מסיבי בשכונות מגורים, מתקנים חיוניים, בתי חולים ומסגדים.



دلالات

شارك برأيك

חמאס הכריז על מותו של ראש המועצה המחוקקת הפלסטינית בפועל, אחמד בחר.

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.